Берлин. Германският министър на икономиката и енергетиката Петер Алтмайер заяви,

...
Берлин. Германският министър на икономиката и енергетиката Петер Алтмайер заяви,
Коментари Харесай

BILD: Германия може да построи свой космодрум

Берлин. Германският министър на стопанската система и енергетиката Петер Алтмайер съобщи, че ще изследва предлагането на президента на Федералната асоциация на немската промишленост (BDI) Дитер Кемпф, който разгласи нуждата от създаване на космодрум в страната, оповестява вестник BILD .
„ Полетът в космоса е ентусиазъм за мнозина и ще сътвори хиляди работни места във Федерална Република Германия. В региона на сателитните технологии ние сме водач “, акцентира Алтмайер.
Освен това, съгласно министъра, при започване на 2020 година ще бъдат показани главните разпореждания на новия закон за галактическото пространство.
Улрих Ханс Уолтър, немски астронавт, изясни, че авиобаза Нордхолц (Долна Саксония) в Северно море може да се употребява като база за космодрума. Според него за строителните дейности по първия стадий на плана биха били нужни към 50 милиона евро.
Кемпф от своя страна обърна внимание на нуждата от увеличение на бюджета на Германия за галактически потребности от сегашните 285 милиона евро до 700 милиона евро - цифра, сравнима с тази, избрана за тези цели във Франция.
През януари стана известно, че националният закон за галактическото пространство е ориентиран към оптимално нарастване на приноса на частните вложения в галактическите планове. Законът обаче няма да съдържа разпореждания, уреждащи добива на запаси в космоса, както се изисква от галактическите компании. Вместо това Берлин чака да реализира подобаващи съглашения на равнище Организация на обединените нации.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР