Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел заяви на съвместна пресконференция с

...
Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел заяви на съвместна пресконференция с
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Не сме обсъждали засилване на санкциите срещу Русия

Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел съобщи на взаимна конференция с украинския президент Владимир Зеленски, че не са обсъждали усилване на глобите против Русия, а единствено тяхното удължение, предава TACC
Германия и Украйна считат, че антируските наказания могат да бъдат смекчени единствено с напредъка в използването на споразуменията от Минск.
" Докато бъде реализиран прогрес, глобите не могат да бъдат отстранени ", сподели тя.
Меркел добави, че водачите на Германия и Украйна не разискват усилването на глобите против Русия. " Не говорихме за подсилване, а за продължение на [сегашния режим на санкции] ", сподели тя.
" На 12 юли ще проведем среща на съветниците в " Минския формат " и ще забележим по какъв начин да продължим ", сподели тя. " Германия във всеки случай е подготвена да постави всички старания “, добави Меркел. „ Радвам се, че тристранната контактна група в границите на процеса в Минск още веднъж работи по-решително ”, означи канцлерът.
Според нея Германия и Франция са подготвени да вземат участие в новата среща на върха в " Нормандския формат " и търсят подобаваща опция за това.
" Ние - президентът на Франция Еманюел Макрон и аз - сме подготвени да търсим най-бързата опция ", сподели тя.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР