Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел бе призована от съюзната ѝ

...
Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел бе призована от съюзната ѝ
Коментари Харесай

Reuters: Съюзниците на Ангела Меркел я призовават да увеличи бюджета за отбраната, което ще разшири пропастта между нея и ГСДП

Берлин. Германският канцлер Ангела Меркел бе призована от съюзната ѝ партия Християн-социален съюз да усили бюджета за защита на страната до ниво, което ще разшири пропастта сред нея и Германската социалдемократическа партия преди договарянията за образуване на ново съдружно държавно управление, съобщи Reuters.
Споразумение сред „ Съюза “ (ХДС/ХСС) и ГСДП е най-хубавият късмет за образуване на държавно управление. ХСС обаче приканва разноските за защита да доближат до желаните от НАТО 2% от Брутният вътрешен продукт.
„ Получаването на най-хубавото допустимо съоръжение, образованието и грижата на бойците, както и усилването и модернизирането на армията костват пари “, написа в проекторезолюция на баварската партия.
Но настояването на повече средства за защита от страна на ХСС може да заплаши сключването на съдружно съглашение сред Меркел и социалдемократите. ГСДП отхвърля настояването на НАТО и упреква Меркел, че се подчинява на настояванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по въпроса.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР