Берлин. Германските социалдемократи избраха двама нови лидери. Сега те са

...
Берлин. Германските социалдемократи избраха двама нови лидери. Сега те са
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Германските социалдемократи избраха партийните ръководители –противници на настоящата коалиция

Берлин. Германските социалдемократи избраха двама нови водачи. Сега те са изправени пред голямата задача да съживят поддръжката на партията. Членовете на партията избраха Норберт Валтер-Борянс и Саския Ескенс отпред на партията, осведоми Deutsche Welle .

Около 425 630 членове на лявоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП) имаха право да вземат участие в гласуването. Резултатът от изборите би трябвало да бъде доказан на партийна конференция, която ще се организира от 6 до 8 декември.

Ако двамата бъдат доказани като партийни водачи, първата им задача ще бъде да решат дали да останат в съдружно държавно управление с консерваторите на канцлера Ангела Меркел.

Много членове на партията са за овакантяване на държавното управление и възобновяване на поддръжката за партията в съпротива. Това евентуално ще провокира нови избори или ще проправи път за едва и нестабилно държавно управление на малцинството.

Противопоставяне на оставането в обединението идва точно от новоизбраните водачи. Двамата обявиха, че ще са подготвени да изоставен обединението, в случай че консерваторите на Меркел не предоговарят съдружното съглашение.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР