Берлин. Форумът ще обсъди новостите в индустрията и предизвикателствата по

...
Берлин. Форумът ще обсъди новостите в индустрията и предизвикателствата по
Коментари Харесай

Министрите на земеделието на шест държави посетиха българския щанд на изложението за пресни плодове и зеленчуци FRUIT LOGISTICA 2022 в Берлин

Берлин. Форумът ще разиска новостите в промишлеността и провокациите по веригите за доставки поради климата и войната в Украйна

Министърът на земеделието на България доктор Иван Иванов и сътрудниците му от Германия, Албания, Молдова, Черна гора и Северна Македония посетиха щанда на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция на Международното ревю за пресни плодове и зеленчуци - FRUIT LOGISTICA 2022 в Берлин, оповестиха от БАПОП .
FRUIT LOGISTICA се завърна след едногодишно неявяване поради пандемията и трансформира немската столица в пресечна точка за международната промишленост за пресни плодове и зеленчуци. Повече от 2000 изложители от 87 страни вземат участие в ревюто, нетърпеливи да покажат продукцията си и новостите в развиването на бранша. Предизвикателствата в търговията с пресни артикули, поради климата и логистичния напън над веригите за доставки от войната в Украйна внесе спомагателен смисъл в мотото на изложбата тази година - „ Отново се срещаме на място “.

За производителите на пресни плодове и зеленчуци срещата с търговци и професионални гости на FRUIT LOGISTICA е не просто опция за подписване на покупко-продажби. Тя отразява цялата верига с добавена стойност от производителя до мястото на продажба, трансформирайки се в ефикасна платформа за бизнес, нововъведения и информация. През 2022-ра записаните гости са от над 115 страни, което слага мощен международен знак на ревюто, протегнало ръка към търговци и дистрибутори от няколко континента.

България взе участие на FRUIT LOGISTICA посредством Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП), с поддръжката на Министерството на замеделието и фонд “Земеделие ”. На груповия щанд на страната ни в Палата 2.1, щанд Е-14 са показани компаниите „ Гимел “ АД, „ Дейв-2007 “ ЕООД, „ Екофрут К и К “ ЕООД, „ Пирин Плод “, „ Геосем Селект “, „ Гард Инвест “, „ Грийнс “ ООД, „ Плеяди “, „ Йордан Величков – Влади Едноличен търговец “ и други, със своите артикули.

“Във времена на натрупващи се рецесии, секторът на оранжерийните производители има още по-голяма потребност от нови пазари и цялостна поддръжка на сектора. Затова и присъединяване ни на FRUIT LOGISTICA в Берлин е толкоз значимо, освен тъй като дава бизнес благоприятни условия, само че е и значима платформа за познания ”, сподели ръководителят на Асоциацията Йордан Кръстанов. По думите му устойчивостта, изключително във връзка с развъждането, пакетирането и превозването на артикули, както и въздействието на климатичната рецесия върху производителите и навлизането на дигитализацията в селското стопанство, са единствено част от комплицираните провокации, пред които е изправена интернационалната търговия с плодове и зеленчуци.

Войната в Украйна също има последствия за международната търговия с пресни артикули - потоците от артикули се пренасочват и това слага веригите за доставки под спомагателен напън, споделя Йордан Кръстанов. „ Това също ще бъде дискутирано по време на форума, както и в разнообразни серии от събития ще наваксваме знанията от последните две години, с цел да модернизираме бизнес практиките си и да използван най-хубавите модели в новите условия. България и родните производители ще се включат интензивно в работната стратегия на форума и ще бъдат част от решенията на световно равнище “, акцентира още той.

В рамките на събитието се чака да се проведат повече от 6000 бизнес срещи с търговци, дистрибутори и браншови организации от разнообразни страни.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР