Берлин е отнел разрешителното на иранската авиокомпания Mahan Air да

...
Берлин е отнел разрешителното на иранската авиокомпания Mahan Air да
Коментари Харесай

Германия забранява иранска авиокомпания заради шпионаж и тероризъм

Берлин е лишил разрешителното на иранската самолетна компания Mahan Air да работи в Германия. Това е разкрил почитан немски държавен източник пред "Ройтерс ", като причина за това е изтъкнал както опасения поради сигурността на самолетите на самолетната компания, по този начин и съмнения, че тя се употребява за военни цели.
Германското държавно управление подозира, че иранската самолетна компания, която е в листата със наказания на Съединени американски щати от 2011 година насам, се употребява за военни цели от Революционната армия на Иран, както и за терористични действия.
Няколко страни от Европейския съюз упрекват Иран в провеждането на шпионски интервенции или обмисляне на набези на Стария континент. Правителственият източник прецизирал, че тези дейности на немските управляващи не съставляват общи наказания против Иран.
Mahan Air, която е вторият по величина ирански авиопревозвач след Iran Air, прави четири полета седмично сред Техеран и немските градове Дюселдорф и Мюнхен.
По-рано този месец Европейски Съюз наложи наказания против иранските служби за сигурност и двама от техните ръководители, упрекнати в присъединяване в серия от убийства и планувани набези против критици на Техеран в Холандия, Дания и Франция.
Мерките на Брюксел включват заледяване на средства и финансови активи, принадлежащи на Министерството на разузнаването на Иран и обособени публични лица, само че не са ориентирани към компании.
В контраст на това Mahan Air бяха вкарани в черния лист на Съединени американски щати през 2011 година, както Вашингтон съобщи, тъй като авиопревозвачът обезпечава техническа и материална поддръжка за елитните елементи на Революционната армия на Иран.
Министерството на финансите на Съединени американски щати заплаши със наказания против страни и компании, които работят с Mahan Air.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР