Берлин. Докато хиляди празнуват настъпването на Новата година край Бранденбургската

...
Берлин. Докато хиляди празнуват настъпването на Новата година край Бранденбургската
Коментари Харесай

Washington Post: В Берлин организираха „зони за сигурност“ за жени, станали жертва на сексуално насилие в новогодишната нощ

Берлин. Докато хиляди честват настъпването на Новата година край Бранденбургската врата в неделната вечер, медицински екипи в бели палатки ще бъдат в подготвеност да окажат помощ на дами, станали жертва на полови похищения или тормоз, написа американското издание The Washington Post .
След всеобщите изнасилвания и полови похищения, случили се в новогодишната нощ преди две години, градските управляващи на Берлин са взели решение, че превантивните ограничения може би към този момент не са задоволителни в лицето на сходни широкомащабни произшествия. Жените ще могат да се посъветват с психолози незабавно откакто станат жертва на полово принуждение или тормоз в особено проведени „ зони на сигурност “ в Берлин, по време на новогодишните празненства.
Докато наличието на медици и служители на реда по време на празненствата не е нещо извънредно, за първи път сходни зони с умел личен състав ще бъдат открити в Берлин и въобще в Германия.
„ Насилените дами ще могат да останат тук и да се успокоят или да получат професионална помощ от психолози “, съобщи Аня Маркс, представител на уредниците на новогодишните празненства в Берлин. Най-малко петима представители на немския Червен кръст ще бъдат разполагаем, с цел да дават незабавна помощ на жертвите.
В новогодишната нощ през 2015-а година, към 1200 дами станаха жервти на полово принуждение в няколко огромни немски града, като 600 от случаите бяха регистрирани в Кьолн и към 400 в Хамбург. Следствените органи откриха, че минимум две хиляди мигранти са взели участие в нападенията, само че единствено към половината от тях са новопристигнали в страната.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР