Берлин, Дармщат и Мюнхен са най-динамичните и проспериращи градове в

...
Берлин, Дармщат и Мюнхен са най-динамичните и проспериращи градове в
Коментари Харесай

Берлин, Дармщат и Мюнхен са най-проспериращите германски градове

Берлин, Дармщат и Мюнхен са най-динамичните и проспериращи градове в Германия, сочи показано през вчерашния ден изследване, представено от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Трийсет години след рухването на Берлинската стена столицата е най-динамичният град, съгласно изследването на Германския стопански институт (IW), списание " Виртшафтсвохе " и уеб страницата за парцели " Иммобилиенскаут24 ".

От 2012 до 2017 година към 250 хиляди души са се преместили в Берлин, а по-късно са го напуснали. Проучването сочи и промени в немския промишлен пейзаж.

Инголщат и Волфсбург, където се намират централите на " Ауди " (Audi) и " Фолксваген " (Volkswagen), са изгубили позиции в класацията и от първата десетка са минали надлежно на 39-о и 49-о място.

Икономическата обстановка на Мюнхен сега е най-хубава, сочи изследването. Според Хано Кеперман от " И Ве консулт " (IW Consult) градът се радва на неповторимото комбиниране сред научни институции с високи резултати и доста конкурентна стопанска система.

Дармщат е най-добре квалифициран за бъдещето съгласно проучването. В града с население от към 160 хиляди души в западната провинция Хесен има доста новаторски компании.

В класацията са включени градове с население над 100 хиляди души. Те са съпоставени по категории като динамичност, настояща обстановка и бъдещи вероятности, взимайки поради индикатори като икономическа конструкция, пазар на труда, парцели, изследвания и качество на живот. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР