Берлин. Благодаря на българското правителството за реакцията, Вие бяхте от

...
Берлин. Благодаря на българското правителството за реакцията, Вие бяхте от
Коментари Харесай

Улрих Нусбаум, Министерство на икономиката и енергетиката на Германия: Благодаря на българското правителството за реакцията след фалита на „Томас Кук“

Берлин. Благодаря на българското държавното управление за реакцията, Вие бяхте от дребното страни, които действахте по този метод, след банкрута на туроператора „ Томас Кук “. Това съобщи Улрих Нусбаум, държавен секретар в Министерството на стопанската система и енергетиката на Федерална Република Германия, на среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Тя е на работно посещаване в Германия, където през днешния ден ще има поредност от срещи по отношение на опциите за минимизиране на вредите за българския туристически бизнес след прекратяването на активността на международния туроператор.
„ Реагирахме навреме, в министерството бе образувана работна група, която да следи непрестанно обстановката, уточни министър Ангелкова. Експерти на министерството бяха по Черноморието, с цел да спомагат на туристите и бизнеса и да оказват помощ за бързото решение на всевъзможни зараждащи компликации. За нас бе значимо туристите от Германия и другите страни да не почувстват спомагателни усложнения след банкрута на оператора и да си тръгнат от България с усещания, които да ги накарат да се върнат още веднъж и през идната година. Радвам се, че почивката им мина безпроблемно, това е от определящо значение за имиджа на страната ни като приветлива дестинация за проведен туризъм “, разяснява българският министър. Тя съобщи пред домакина си още за готовността на държавното управление да подкрепи бизнеса за привличане на повече туристи посредством реклама.
„ Важно е нашите държавни управления да работят взаимно, което ще способства за насърчаването на визитите в двете страни “, разяснява Николина Ангелкова. „ За държавното управление на премиера Бойко Борисов туризмът е народен приоритет, по тази причина бе основано независимо Министерство на туризма, чиято съществена цел е одобряването на България като целогодишна туристическа дестинация “, уточни тя.
Двамата събеседници разискаха обстановката след оповестяването на банкрута на най-стария туроператор и опциите на съответното законодателство за понижаване на вредите на контрагентите му. Министър Ангелкова увери държавен секретар Нусбаум, че Германия е измежду трите водещи пазари за входящ туризъм в България и привличането на интереса на немските туристи е измежду главните задания на Министерството на туризма и напомни, че през предходната година задграничните туристически визити у нас са над 9,2 млн. туризмът е основен за развиването на стопанската система, като образува 12% от Брутният вътрешен продукт.
Относно немските туристи министърът уточни, че те главно провеждат пътуванията си посредством туроператор или през интернационалните платформи за резервации. И добави, че България и Германия имат дългогодишни и добре развити двустранни връзки.
„ Искам да благодаря на Вас и сътрудниците Ви за положителното партньорство в последните години, с което реализиран голям триумф и към този момент е дадена зелена светлина за взаимна работа с немските здравни каси “, съобщи министър Ангелкова. Благодарение на споразуменията те ще изпращат в България немски жители, които желаят да употребяват услугите на нашия здравен и спа туризъм и голямото благосъстояние на България от минерални извори. Частните хотели също могат да оферират свои услуги, сертифицирани и спазващи наредбите на Министерството на здравеопазването и на Министерството на туризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР