Берлин. Австрийският канцлер Себастиан Курц използва първото си посещение в

...
Берлин. Австрийският канцлер Себастиан Курц използва първото си посещение в
Коментари Харесай

Politico: Себастиан Курц и Ангела Меркел откриха общи позиции относно миграцията

Берлин. Австрийският канцлер Себастиан Курц употребява първото си посещаване в Австрия на този пост, с цел да разсее страховете, че неговото държавно управление ще се отдалечи в позициите си от другите европейски страни. Той съобщи по време на обща конференция с немския канцлер Ангела Меркел, че ще има „ засилено съдействие “, предава Politico.
Курц съобщи, че двете страни ще работят взаимно за „ по-силни граници “, които да понижат незаконната миграция – концепция, подкрепена от Меркел по време на конференцията. „ Ние не сме просто съседи, а сътрудници. Германия е може би нашият най-съществен сътрудник “.
Австрийският канцлер преди се изказваше сериозно по мигрантската политика на Меркел и дейностите ѝ по време на бежанската рецесия, до момента в който бе външен министър. Сега двамата показаха желание за по-близко съдействие сред двете страни.
„ Трябва да понижим незаконната миграция “, съобщи Меркел по време на конференцията. „ Трябва да засилим своето партньорство със страните на генезис и да се фокусираме върху икономическо решение “, добави тя.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР