Берлин. Австрия ще върне граничния контрол в прохода Бренер, ако

...
Берлин. Австрия ще върне граничния контрол в прохода Бренер, ако
Коментари Харесай

Себастиян Курц: Австрия ще върне контрола по границите, ако Германия реши да връща мигранти и бежанци

Берлин. Австрия ще върне граничния надзор в прохода Бренер, в случай че Германия реши да осъществя проекта си за връщане на бежанците назад на южната си граница, съобщи австрийскят канцлер Себастиян Курц в изявление пред немското издание „ Билд “, написа електронното издание Politico.eu .
„ Ще бъдем подготвени да създадем всичко належащо за отбраната на границите си “, съобщи Курц. „ Това значи връщането на контрола при Бренер и на други места.
Австрийският канцлер направи тези мнения преди незабавната изключителна неофициална среща на върха на европейските водачи в неделя по отношение на новата миграционна рецесия.
Проходът Бренер, намиращ се на границата сред Австрия и Италия е най-оживеният търговски път в Европа, който минава от юг на север. Миналата година през алпийския проход, свързващ Северен и Южен Тирол, са минали 2,25 милиона камиона.
Възобновяването на граничния надзор може да има обилни последствия върху търговията в района. След влизането в действие на свободното напредване в Шенген през 1999 година, фирмите от северния промишлен регион на Италия стават все по-интегрирани към потребителите в Австрия и Бавария, разяснява изданието.
Курц въпреки всичко акцентира, че към момента се надява сходно развиване да бъде избегнато. „ Искам да оказа помощ, с цел да може да не стигнем толкоз надалеч “, съобщи той.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР