Бензиновото гориво А 95 е най-масово използваното, както у нас,

...
Бензиновото гориво А 95 е най-масово използваното, както у нас,
Коментари Харесай

Един мит и един факт за бензин А 95

Бензиновото гориво А 95 е най-масово употребяваното, както у нас, по този начин и в Европа. Качеството на бензина обаче на Запад и у нас не е едно и също и това може да се усети по работата на мотора с бензин от разнообразни страни. Октановото число обаче не е обвързвано с качеството на горивото.

Факт
В актуалната история на колите продължава да има комплициране с октановото число на бензина. Типичен образец е, когато разнообразни автомобилни марки, употребяващи обаче еднакъв мотор с едни и същи настройки, изискват потреблението на горива с друго октаново число.

Мит
Съществува мнение, че октановото число подхожда на качеството на бензина. Това в действителност не е по този начин. Просто другите бензини са проектирани за разнообразни мотори. И един Golf "двойка ", да вземем за пример въобще няма да върви по-бързо, даже в случай че му сипете 100-октанов бензин.

Горивото А 91 у нас и А 92 в Европа от дълго време изчезна от европейските и от родните бензиностанции не тъй като беше нещо неприятно: просто актуалните мотори се отличават с по-голямо налягане в края на компресионния ход и затова изискват гориво с нараснало противодействие против експлозия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР