Бензиностанциите в Италия постепенно затварят – първо тези по магистралите,

...
Бензиностанциите в Италия постепенно затварят – първо тези по магистралите,
Коментари Харесай

Бензиностанциите у нас затварят при най-лошия сценарий

Бензиностанциите в Италия последователно затварят – първо тези по автомагистралите, а по-късно и останалите.

"Новината е проекция на всичко, което се случва в Италия. Ние като сериозна организация на сектора сме взели ограничения това да не се случи. Имаме няколко проекта. Разбира се, има и песимистични такива. В най-песимистичния наш сюжет ще се случи и това”, разяснява пред националното радио Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.

На първо време са направени ограничавания в екипите, затворени са заведенията за хранене към бензиностанциите, оферират се главно пакетирани артикули. В обектите, в които не може да се подсигурява задоволителна хигиена в епидемиологичната конюнктура, е прекратена продажбата на топли питиета даже в картонени и пластмасови опаковки, изясни Терзиев.

"Най-страшно е, когато загубим под карантина личен състав. Не приказваме за един или двама индивида, приказваме за цяла промяна ", сподели той.

Относно проблема с тоалетните на бензиностанциите, някои от които са били затворени, Живодар Терзиев означи: "Тази тематика щях да я нарека фекална, само че тя е обществена, в действителност, има две проекции. От една страна сървиз на обществото. Аз не си припомням бензиностанциите да са поемали уговорките, да са сключили контракт с обществото да извършват функционалностите на публични тоалетни, само че го вършим.”

Терзиев се базира да думите на оглавяващия Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, че са нужни "фанатични " ограничения за хигиена поради устойчивостта на ковид върху повърхности. "В сегашния миг ние нито разполагаме с защитни средства, нито с дезинфектанти, които да подсигуряват сигурността на нашите клиенти”, разясни Живодар Терзиев по въпроса за почистването на санитарните пространства.

Дори да се стигне до хипотезата затваряне на бензиностанции, те не могат да останат без човек поради предварителната защита за пораждане на повреди, добави още той.

Кой зарежда? На клиентите не е неразрешено да зареждат гориво сами, почистват се ръкохватките, така наречен револвери, различен е въпросът с какви препарати се прави това и дали те са съответни, съобщи още Терзиев.

"При възникването на по-сериозен сюжет, първото нещо, което ще преустановим, е зареждането на пропан-бутан и на метан” сподели Терзиев. При пропан-бутана се следи сериозен спад поради блокирането на таксиметровия бизнес и зареждането на дребни търговски обекти.

В градовете се записва понижаване на продажбите на гориво по справедливи аргументи, това не важи за товарния трафик, посочи още Живодар Терзиев. „ Понижението е над 30%, евентуално е 40. Всеки ден е осезаемо по-надолу и по-надолу ", сподели той.

"Имаме ли личен състав, без значение от броя на клиентите, които посещават обектите, те ще работят”, увери специалистът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР