Бензиностанциите ще се възползват от случващото се и ще вдигнат

...
Бензиностанциите ще се възползват от случващото се и ще вдигнат
Коментари Харесай

Експерт прогнозира увеличение на цената на бензина

Бензиностанциите ще се възползват от протичащото се и ще вдигнат цената на горивата идната седмица. Това предвижда пред БНР Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията. За тази седмица той не чака повишаване в българските бензиностанции.

„ В кратковременен проект чакам стабилизиране на пазарите. Саудитска Арабия към този момент загатна, че до няколко дни може да възвърне една огромна част от добива на нефт. Има няколко огромни рискови фактора. Единият е, че евентуално тази геополитическа рецесия няма да се свърши единствено с тези удари. Саудитска Арабия към този момент загатна, че е подготвена да нанесе ответен удар. Един евентуален удар против Иран значи най-малкото краткотраен районен спор. Това ще докара до сензитивно покачване на цените на петрола в доста по-дългосрочен проект. Отново се връща на напред във времето геополитическият фактор при цените на петрола “, разяснява Владимиров в изявление за предаването „ Преди всички “.

Той е безапелационен, че не е в политически интерес нито на Съединени американски щати, нито на Иран да стартират война, която да преначертае картата на Близкия изток. И двете страни нямат интерес от спор, счита Владимиров и напомни обаче, че в предишното страстта и неналичието на трезва оценка на следствията са водили до съществени спорове.

От позиция на търсене и предложение Доналд Тръмп е прав, сподели той и добави: „ Има задоволително нефт. Световната стопанска система влиза в една слаба криза и търсенето на нефт понижава. Дългосрочно нямаме проблем, систематичен проблем няма “.

Според него обаче договорката сред ОПЕК и Русия евентуално ще се разпадне, най-малко в кратковременен проект. Повишението на цените на суровия нефт има отрицателен резултат върху международната стопанска система, акцентира Мартин Владимиров. Той предвижда че в случай че това нарастване на цените се задържи в дълготраен проект ще докара до няколко десети % понижение на Брутният вътрешен продукт на света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР