Бензиностанциите, магазинчетата, бих казал и тоалетните не функционират. Не е

...
Бензиностанциите, магазинчетата, бих казал и тоалетните не функционират. Не е
Коментари Харесай

Марин Райков: Правим това, което е по силите ни, но посолството не е Червеният кръст

" Бензиностанциите, магазинчетата, бих споделил и тоалетните не действат. Не е допустимо да се върнат обратно по автомагистралата. Оказваме някакво подпомагане, носим каквото можем, само че в края на краищата посолството не е Червеният кръст. Правим това, което е по силите ни ". Това сподели за Българска национална телевизия посланикът ни във Англия.
Коментарът му е във връзка тежката обстановка с транспортната обсада в Англия. От посолството обявиха, че упованията са довечера да има решение на транспортната обсада не са се оправдали.
 Посолството ни в Лондон оказва подпомагане на десетки българи, блокирани край Доувър Посолството ни в Лондон оказва подпомагане на десетки българи, блокирани край Доувър
Българското посолство във Англия оказва подпомагане на десетките български жители, блокирани край британския пристанищен град...
" Съветът ми е всеки, който няма причина да пътува и може да отсрочи пътуването си, да не се стреми да откри решение на летището, тъй като това решение не може да бъде реализирано ", разяснява още посланикът.
От транспортния отрасъл упорстват за незабавни ограничения, оповестява. " В навечерието на Брекзит можеха да създадат кулоар, в който тежкотоварният трафик да бъде непокътнат ", разяснява Николай Рашков от Съюза на интернационалните превозвачи. По данни на съюза на границата са блокирани близо 350 български водачи. Към 60 са на опашката, а другите са отбити по буферни паркинги. Натрупаното забавяне е приблизително сред 38 и 48 часа.
На този декор вътрешният министър и шефът на Гранична полиция ревизираха на Калотина организацията по пропускане на тировете, идващи от Острова. " Тази организация не е нещо ново за нас. Ние напролет я направихме за първи път и в много поголеми размери. Колегите имат опита и рутината и се надяваме да няма съществени усложнения ", съобщи вътрешният министър. Последната заповед на здравния министър от 21 декември не планува наложителна 10-дневна карантина за водачите на товарни коли, които минават директно през страната или правят товаро-разтоварителни действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР