Бензиностанциите използват момента да дръпнат печалби, затова продължават да увеличават

...
Бензиностанциите използват момента да дръпнат печалби, затова продължават да увеличават
Коментари Харесай

Асен Василев: Връщане към „Газпром“ няма, освен ако не предложат драматично ниска цена

Бензиностанциите употребяват момента да пернат облаги, по тази причина не престават да усилват цените. Това съобщи вицепремиерът Асен Василев. Той разяснява, че са водени диалози с Лукойл, с цел да се резервира цената на едро, като това се е случило през последните месеци, само че по-малките снабдители надуват цените.

„ В Народното събрание започнахме процедура, с цел да се извършат промени в Комисия за защита на конкуренцията, да се направи комисия, която да стартира най-сетне да си гледа работата “, съобщи още той.

Държавната помощ от 25 стотинки ще бъде за А95 дизел без добавки, пропан бутан и бутан, като понижението ще се дава при възложен ваучър за частни коли или такива на лизинг и ще се приспада на касата, няма да има ограничавания на литрите.

Според него хората с по-скъпи и мощни коли няма да се възползват от тази отстъпка, защото ще предпочетат гориво с по-високо качество и добавки.

„ Където можем оказваме помощ на уязвимите групи. При пенсионерите, да вземем за пример, помощта е фокусирана при по-ниския клас пенсии, тъй че където можем, помощта е таргетирана. Няма по какъв начин да имаме избрани критерии за помощта на бензиностанциите, тъй като това може да се случи единствено теоретично, само че не и на процедура, ще се провокират големи опашки и усложнения “, съобщи Василев.

България ще се откаже от петрола, когато цяло Европа вземе общо решение, само че в случай че има изключения, ние избираме да сме измежду тях.

„ Ако има страни, които са изключение и ние не сме измежду тях. България ще наложи несъгласие на това решение. Важното е да си гледаме националния интерес “, сподели още той пред Нова телевизия.

Василев е безапелационен, че няма връщане обратно към „ Газпром “.

„ Освен в случай че не дадат трагично ниска цена, само че още веднъж би трябвало съществено да се замислим, защото някоя януарска заран може да се окажем в същата позиция със спрени кранчета. Газът от Азербайджан ще бъде три пъти по-нисък като цена и покрива 30% от потреблението. Газът от Съединени американски щати също е много по-нисък “, съобщи още той.

Според него във връзка с Северна Македония, България може да промени позицията си, единствено в случай че всички партии и президента са съгласни.

От юли месец няма да има нарастване на минималната заплата, като съгласно него не е рационално тя да трансформира параметрите си два пъти в една година. През 2023 минималното заплащане ще се пресмята по формула.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР