Бензиностанциите да се дизенфекцират на всеки 30 минути, плащанията през

...
Бензиностанциите да се дизенфекцират на всеки 30 минути, плащанията през
Коментари Харесай

Българската петролна и газова асоциация препоръчва 16 мерки за ограничаване на коронавируса

Бензиностанциите да се дизенфекцират на всеки 30 минути, заплащанията през ПОС терминалите да се вършат от самите клиенти, които единствено да употребяват и своите карти за отстъпки, както и да не се позволяват в обектите хора, които се усещат неразположени.
Това са част от рекомендациите на Българската петролна и газова асоциация.
Ето и другите ограничения против разпространяването на ковид, които се оферират от асоциацията:
- Регулярна стерилизация, на всеки 30 минути, на контактните зони (касови плотове, дръжки на порти, монетници, дръжки на чешми, устройства).
- Регулярно измиване на WC и подовете на вътрешните пространства с подобаващи препарати (по опция с високо спиртно съдържание).
- Ограничаване на потреблението на принадлежности, чаши и чинии за многократна приложимост в магазините и кафенетата на обектите и замяната им с такива за еднократна приложимост в подобаващи опаковки.
- Премахване или ограничение на използването на „ острови “ за вода, диспенсъри за самообслужване в режим на свободен достъп.
- Спазване на висока персонална хигиена от чиновниците. При опция доставяне на обектите с персонални защитни средства – ръкавици и маски за чиновниците.
- Често миене на ръцете със сапун и вода или при положение, че има стеснен достъп до такава – потребление на мокри кърпи и/или препарати на алкохолна основа.
- Избягване на докосването на лицето, изключително на зоните на очите, носа и устата с длани.
- Поставяне, на подобаващи места по отношение на типа на бензиностанцията, на дезинфектанти за улеснение достъпа на клиентите до превантивни средства.
- Спазване на отдалеченост при контакт с клиенти, снабдители и други лица вътре в обектите и на територията, прилежаща към обектите  (препоръка за разстояние от 1.5 м и отбягване на ръкостискане).
- При опция – доставяне с безконтактни термометри на всеки обект и използване на всекидневен надзор за здравословното положение на всеки чиновник преди започване на работната му промяна.
- Ако чиновник е пътувал неотдавна в страна, в която има разпространяване на вируса, следва да осведоми неотложно съответния шеф на обект по телефона/електронната поща.
- При здравословни неразположения – нараснала температура, респираторни проблеми и усложнение с дишането, чиновниците следва неотложно да осведомят шефовете на обектите.
- Препоръка при заплащане с карта - клиентите сами да оперират с картите си на терминалите (изискване както по отношение на банковите, по този начин и по отношение на картите за отстъпка).
- Задължително е постоянното проветряване на пространствата, които имат отварящи се прозорци.
- Процедура за ескалация: шефовете да наблюдават ситуацията в градовете по местонахождение на обектите и при потребност да осведомят доставчиците си.
- Афиширано известие към клиентите на обектите, в случай че се усещат неразположени да останат отвън затворените пространства на обектите – каси, магазин, кафене.
БПГА се ангажира да поддържа непрекъснат контакт с способените държавни органи с оглед съгласуване на напъните за битка с COVID-19 и като се има поради значимостта на обектите за националната сигурност.
При усложняване на епидемиологичната конюнктура БПГА има подготвеност да предложи нов пакет с по-строги ограничения .
Актуална информация за ковид у нас и по света
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР