Бензиностанции, складове за горива и цистерни ще бъдат запечатвани за

...
Бензиностанции, складове за горива и цистерни ще бъдат запечатвани за
Коментари Харесай

Кабинетът одобри ремонтирания Закон за горивата

Бензиностанции, хранилища за горива и цистерни ще бъдат запечатвани за 3 години, в случай че правят незаконна продажба на нефт и петролни артикули. Това плануват признатите от кабинета промени в Закона. Праговете за банкова гаранция към петролните търговци още веднъж разединиха огромните и дребните играчи на пазара.

Повече по тематиката споделя Николай Минков.

Край на препродаването на бензиностанции, цистерни или петролни хранилища от уличени в противозаконна търговия с горива компании.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Независимо, че някой е решил да си трансферира собствеността, той няма да може да употребява този обект за идващите три години за активността, а точно доставка, депозиране и произвеждане на петрол и нефтени артикули. По този метод ще се сътвори ефикасен надзор.
Правителството отстрани условието комбайни и трактори да зареждат единствено на бензиностанции. Разрешава се в рудниците да се разкриват ведомствени бензиностанции.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Както се и позволява при мините да има мобилни коли, които да вършат зареждането от стационарния вътрешен обект в самата изложба. За строителите при избрани категории, също се позволяват забележете и преместваеми обекти.
Промените в закона още веднъж разединиха дребните от огромните играчи в сектора.

От петролната и газова асоциация са обезпокоени, че пада банковата гаранция за търговците на едро от 500 хиляди сега, на едвам 10 хиляди и се разрешава транспорт на петролни артикули без фискален документ.
Светослав Бенчев, Българска петролна и газова асоциация: Видяхме едни извънредно ниски стойности на гаранциите. Те са значими, защото в последна сметка, когато се правят нарушавания по този закони и други закони, свързани с нефтопродукти гаранцията има за цел да обезпечи държавните вземания.
Малките търговци упорстват да отпадне условието от 1 млн. лева уставен капитал и поръчителство от половин милион.
Петър Петков, Асоциация на търговците, вносителите и превозвачите на горива: Ние, дребните и междинни компании в страната, настояваме уствания капитал и обезпечението да бъдат въз основата на чистите доходи от продажба на компаниите, защото имат разграничение в оборотите и в осъществените облаги годишно.
Министърът на стопанската система съобщи, че този въпрос те първа следва да се дискутира.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: 10% от 1 млн е едно, 10% от 1 млрд е друго. Аз смятам, че особено в тази част ще е извънредно забавно и за Комисия за защита на конкуренцията и за депутатите да чуят маржовете, оборотите, приходите и облагите в този бранш
Преди да бъде признат в пленарна зала, законът ще мине през разискване в парламентарната комисия за битка със сивата стопанска система
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР