Бензинът поскъпна. За един месец цената на най-масовото гориво -

...
Бензинът поскъпна. За един месец цената на най-масовото гориво -
Коментари Харесай

Скок в цената на бензина и дизела у нас

Бензинът нарастна. За един месец цената на най-масовото гориво - А95 се е нараснала приблизително с 8 стотинки за литър. За последните три месеца нарастването е с 26 стотинки на литър. За същия интервал дизелът също е поскъпнал. Ако в края на януари сме зареждали за 2, 14 лева на литър, то към днешна дата цената е 2,30 лева, или с 16 стотинки по-скъпо. Повече от половината българи имат кола. Шофьорите наблюдават и усещат повишаването на горивата. От огромните вериги бензиностанции твърдят, че аргументите за цените в България се дължат на придвижването на цените на суровия нефт, показва.
 
„ Ние сме един пазар, който не може да бъде отсечен от международните трендове и това е изцяло обикновено. Навсякъде в Европа е по този начин ”, съобщи Светослав Бенчев от " Българска петролна и газова асоциация ".
 
Така, в България, в случай че през днешния ден пътуваме от София до Монтана и колата ни харчи 9 на 100, горивото ще ни излезе със 72 стотинки по-скъпо в сравнение с, в случай че бяхме пътували предходната седмица. И в Монтана, и в София цената на бензин А95 беше една и съща - 2, 22 лева. Затова доста консуматори избират друго гориво.
 
В края на предходната година на доста места в страната имаше митинги поради цените на горивата. В началото на 2019 година пък цените паднаха доста - до 1,95 лева на литър за А95. Според специалисти съвпадението е инцидентно.
 
„ По стичане на събитията интензивните митинги против високите цени на горивата съответстваха с обръщането на тренда на цените на петрола към намаляване ”, сподели още Христо Казанджиев от  " Български енергиен и минен конгрес ".-->
 
У нас има и разлики в цените на горивото в градовете в страната. Причината от огромните вериги бензиностанции изясняват в другата конкуренция на пазара и другите благоприятни условия на доставка. С безапелационна прогноза за придвижването на цените в близко бъдеще специалистите не се наемат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР