Бенямин Нетаняху отхвърли всички обвинения, след като генералният прокурор на

...
Бенямин Нетаняху отхвърли всички обвинения, след като генералният прокурор на
Коментари Харесай

Нетаняху осъди обвинението в корупция

Бенямин Нетаняху отхвърли всички обвинявания, откакто генералният прокурор на страната повдигна обвиняване на премиера по обвинявания в корупция и нарушение на доверието, заяви Агенция Франс Прес.
Нетаняху отхвърли това, което назова " подправени обвинявания ", които съгласно него са " политически стимулирани ".
По-рано през днешния ден генералният прокурор на Израел Авихай Манделблит разгласи окончателното си решение да бъде повдигнато обвиняване през днешния ден против премиера Нетаняху, трансформирайки го в първия министър председател в историята на Израел, упрекнат, до момента в който към момента е на поста си, оповестява Джерусалем Пост.
Решението за обвиняване може да промени хода на договарянията за сформиране на ново държавно управление и това кой ще бъде новият министър-председател след приключване на 21 дни, дадени като период на Кнессет от президента.
Манделблит в този момент ще изиска от Кнессет да смъкна имунитета на Нетаняху - развой, който може да отнеме 30 дни.
Нетаняху се пробва да забави каквото и да е влияние върху неговата власт от страна на обвинителния развой и може да се опита да удължи процеса.
Генералният прокурор упрекна Нетаняху в рушвет, в нарушение на публичното доверие и противозаконни дарения.
Решението за обвиняване на Нетаняху в рушвет е най-решаващото.
Това значи, че процесът му ще бъде в областен съд, прочут с това, че е по-строг от магистратските съдилища и че той може да бъде изправен пред евентуална присъда от години, вместо месеци и е малко евентуално да се размине с общественополезен труд.
Нещо повече, това значи, че всяка молба до Върховния съд - която без подозрение скоро ще бъде подадена - за отстраняването му от власт, има доста по-голям късмет.
Нетаняху е упрекнат, че е работил в интерес на заможни поддръжници и предприемачи в подмяна на дарове или удобно отразяване на дейностите му в следените от тях медии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР