Бенямин Нетаняху, който спечели последните парламентарни избори и на 2

...
Бенямин Нетаняху, който спечели последните парламентарни избори и на 2
Коментари Харесай

Израел може да откаже услуги на ЛГБТ гражданите

Бенямин Нетаняху, който завоюва последните парламентарни избори и на 2 януари би трябвало да показа пред Кнесета новото държавно управление на Израел, е в съществени различия със личните си съдружници в обединението. Крайната десница упорства да се лимитират правата на ЛГБТ жителите, като се позволи на търговци и институции да им отхвърлят услуги по религиозни аргументи. 
За това упорстват евентуалните министри на защитата и на националната сигурност. Експертите означават, че в случай че бъде формирано, това ще бъде най-ултранационалистическото държавно управление в историята на Израел, написа Bloomberg.

Президентът на Израел Ицхак Херцог счита, че сходна политика подкопава демократичните и морални полезности в страната.
Членове на дясната партия " Религиозен ционизъм " желаят да променят антидискриминационния закон на страната, тъй че да се разреши на жителите да отхвърлят услуги на полови малцинства по религиозни аргументи.
По-специално се предлага това право да се разшири върху частния бизнес, в това число хотелските оператори, както и чиновниците на медицинските институции. Орит Струк, член на фракцията, изясни, че има „ задоволително други лекари в страната, които да оказват помощ “.
Нетаняху отговори, че съдружното съглашение не дискриминира тези общности. Самият Нетаняху повтаря, че съдружното съглашение не позволява дискриминация.
Освен това дискусии са провокирани от евентуални министри от същата партия " Религиозен ционизъм ". По-специално, спряганият за министър на защитата Бецалел Смотрич упорства да се премахнат ограниченията върху разширението на израелските селища на Западния бряг.

Итамар Бен-Гвир, който може да стане министър на публичната сигурност, се придържа към идеологията на партията Кач, която е приета за терористична партия освен в Израел, само че и в Съединени американски щати, Канада и Европейски Съюз. Освен това той желае да сложи полицията в цялостно послушание на държавното управление.
Начело на Министерството на финансите може да застане водачът на религиозната партия Шас Арие Дери. По същото време през 2000-те години той лежа в пандиза за корупция, а неотдавна беше наказан за укриване на налози. За да се признае за отговорен, той беше наказан на условна присъда от 12 месеца и санкция от 180 000 шекела (51 500 долара).
Предполага се, че Ави Маоз от партия Ноам може да оглави новата държавна организация за " национална еврейска еднаквост ".  Местните управляващи, в това число в Тел Авив, са уверени, че той изцяло ще изключи от главното обучение " демократичните " тематики (най-вече ЛГБТ). Самият Нетаняху също приказва за увеличение на бюджета за развиване на ултраортодоксалното обучение. Един от новите законопроекти ще задължи локалните управляващи да отделят средства за такива институции.
 
Източник: " Сега "
 
 
 
27 Дек 2022222427 Дек 202211426 Дек 202266626 Дек 2022138326 Дек 202225526 Дек 2022281КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202291924 Дек 2022223117 Дек 2022127217 Дек 2022437
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР