Бенямин Нетаняху Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини палестинското ислямистко движение

...
Бенямин Нетаняху Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини палестинското ислямистко движение
Коментари Харесай

Нетаняху обвини Хамас, че изкарва жени и деца на огневата линия


Бенямин Нетаняху

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху упрекна палестинското ислямистко придвижване Хамас, че изкарва дами и деца " на огневата линия " на израелските бойци, след гибелта на близо 60 палестинци на границата сред линията Газа и Израел, заяви Франс прес.

" Ние се опитахме да причиним допустимо минимален брой жертви, само че те /Хамас/ се пробват да създадат по този начин, че да има жертви, с цел да се окаже напън върху Израел, което е извънредно ", съобщи Нетаняху в изявление за телевизия Си Би Ес. " Те изкарват цивилни - дами, деца - на огневата линия за те да бъдат убити или ранени ", добави израелският министър председател, оправдавайки дейностите на бойците, които откриха огън по палестинците, протестиращи срещу откриването на посолство на Съединени американски щати в Ерусалим.

По думите на Нетаняху, в случай че Хамас не подтикваше хората да вземат участие в размириците, нищо сходно нямаше да се случи.

Израелският министър председател съобщи също, че всяка войска по света би реагирала по същия метод, в случай че би трябвало да отбрани границата си от хора, викащи " ние ще ви унищожим и ще нахлуем в страната ви ".

Откриването на посолството на Съединени американски щати в Ерусалим не е причина за палестинските митинги, при които над 60 стачкуващи бяха убити от израелските сили за сигурност в понеделник, а " предлог ", употребен от Хамас за " поощряване на насилието ". Това пък съобщи говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт, представена от Франс прес.

На настойчивите въпроси на публицистите във Вашингтон Науърт отхвърли да призове Израел, и даже всички страни в спора, към въздържаност, както го сториха доста западни страни, отбелязва организацията. " Това е комплициран район ", оправда се говорителката на Държавния департамент. " Ние видяхме тези демонстрации през последните шест седмици ", " това не е нещо ново ", съобщи Науърт във връзка на връзка сред насилието и американското посолство в Ерусалим, приет едностранно от Съединени американски щати за столица на Израел през декември предходната година.

" Ако Хамас желае да си послужи с това като предлог да предизвиква насилието, това си е техен избор. Но това е безконтролен избор ", посочи говорителката на Държавният департамент. Тя означи, че Съединените щати показват страдание за загубата на човешки животи, само че считат, че отговорността за гибелта на стачкуващите носи палестинското ислямистко придвижване Хамас и че еврейската страна има правото " да се отбрани ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР