Бенямин Нетаняху Израелската полиция разкри имената на двамата близки сътрудници

...
Бенямин Нетаняху Израелската полиция разкри имената на двамата близки сътрудници
Коментари Харесай

Двама близки сътрудници на Нетаняху са замесени в разследването за корупция в Израел


Бенямин Нетаняху

Израелската полиция разкри имената на двамата близки сътрудници на министър-председателя Бенямин Нетаняху, задържани по следствие за корупция, засилващо съмненията към премиера, който към този момент е упрекнат в рушвет по два обособени случая, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията разгласи, че въпросните хора са някогашният представител на Нетаняху Нир Хефец и някогашният шеф в министерството на връзките Шломо Филбер.

Двамата са обвинени за поощряване на регулация за стотици милиони долари за израелската телекомуникационна компания " Безек " в подмяна на удобно медийно отразяване на Нетаняху в притежавания от нея известен новинарски уеб страница Walla.

Премиерът, който до предходната година ръководеше министерството на връзките, към този момент не е посочен като обвинен по случая, само че се чака да бъде разпитан.

Шаул Елович, който има контролния пакет акции в " Безек ", също е в ареста наред със брачната половинка си, сина си и други висши чиновници на компанията.

Бивши публицисти от уеб страницата Walla свидетелстваха, че им е бил оказван напън да се въздържат от негативни репортажи за Нетаняху.

Премиерът отхвърля да е направил нещо неправилно и споделя, че обвиняванията са продължение на по-голям лов на вещици против него от враждебни медии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР