Бенямин Нетаняху е на път да стане министър-председател на Израел

...
Бенямин Нетаняху е на път да стане министър-председател на Израел
Коментари Харесай

Ще стане ли Бенямин Нетаняху премиер за пети път?

Бенямин Нетаняху е на път да стане министър-председател на Израел за пети път. Данните не са дефинитивни, само че неговата партия " Ликуд " и алиансът " Синьо и бяло " на пенсионирания военачалник Бени Ганц имат по 35 мандата в 120 локалния Кнесет.

 © БГНЕС
Заедно с националистите и религозните обединения обаче Нетаняху събира 65 депутати. Това ще му разреши да оглави кабинет и да стане най-дълго управлявалият министър председател в Израел. Новината беше посрещната с бурна наслада измежду последователите на Ликуд и възгалси " Биби, Кралят на Израел ".

Лидерът на " Синьо и бяло " Бени Ганц нараече достижението на групировката историческо и съобщи, че същинската работа стартира в този момент.

Израелският президент Реувен Ривлин разгласи, че съвещания с паралментарно показаните партии за съставянето на държавно управление стартират идната седмица.

Нетаняху съумя да си обезпечи успеха макар обвиняванията в корупция, а резултатът от вота няма да промени обстановката към Палестинската автономност, разясняват анализатори.
 Нетаняху печели най-вече места в Кнесета Нетаняху печели най-вече места в Кнесета
Партията на министър-председателя Бенямин Нетаняху печели парламентарните избори в Израел. Основният му съперник Бени Ганц обаче също разгласи победа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР