Бенямин Нетаняху днес положи клетва като премиер на Израел и

...
Бенямин Нетаняху днес положи клетва като премиер на Израел и
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху положи клетва като премиер на новото израелско правителство

Бенямин Нетаняху през днешния ден постави клетва като министър председател на Израел и даде началото на най-крайнодясното и консервативно в религиозно отношение държавно управление в историята на Израел, съобщи Асошиейтед прес. Новият министър-председател се зарече да организира политика, която може да провокира вътрешни и районни разтърсвания и да докара до охладняване на връзките сред Израел и най-близките му съдружници.

Нетаняху постави клетва минути, откакто Народното събрание гласоподава избор на доверие на новото му държавно управление. Той заема премиерския пост за шести път.

Новото държавно управление даде обещание, че главните му цели ще включват разширение на заселничеството в окупирания Западен бряг, увеличение на големите дотации за ултраортодоксалните му съдружници и гледище за обширна промяна в правосъдната система, която може да заплаши демократичните институции.



Нетаняху, който е най-дълго управлявалият министър председател в Израел, оглавяваше държавното управление от 2009 до 2021 година, както и през 90-те години. Той беше отхвърлен от служба от осемпартийна коалиция след четири парламентарни вота, които стигаха до задънена улица.

Коалицията обаче се разпадна през юни и предишния месец Нетаняху и съдружниците му с ултранационалистически и ултраортодоксални убеждения си осигуриха парламентарно болшинство.

" Чувам непрекъснатите вопли на опозицията за завършек на държавността и демокрацията ", сподели Нетаняху от парламентарната естрада преди новото държавно управление публично да постави клетва. Речта му беше неведнъж спирания от водачите на опозицията, които го освиркваха и осмиваха, а на моменти скандираха думата " слаб ".

Новият министър-председател се обърна към съперниците си и съобщи, че загубата на избори не значи завършек на демокрацията, а че таман в това е нейната същина.



фотоси: БГНЕС

Нетаняху оглавява държавно управление, което се състои от твърдолинейна, религиозна и ултранационалистическа партия, в която преобладават заселници на Западния бряг, две ултраортодоксални политически обединения, както и националистическата му партия " Ликуд ".

Неговите съдружници упорстват за трагични промени, които могат да доведат до сериозна загуба на социална поддръжка, да увеличение на риска от спор с палестинците и до влизане в различия с някои от най-близките поддръжници на Израел, в това число Съединени американски щати и американската еврейска общественост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР