Бенките и рождените белези по тялото ни определено привличат вниманието

...
Бенките и рождените белези по тялото ни определено привличат вниманието
Коментари Харесай

Бенките в тази част на тялото са най-опасни

Бенките и рождените белези по тялото ни несъмнено притеглят вниманието на другите, изключително в случай че са огромни по мярка. В някои случаи те даже могат да се трансфорат в визитна картичка на човек.

Езотериците ги свързват с мистични знаци. Но съгласно формалната медицина появяването на сходни формирания, наречени още ​​невуси, се дължи на напълно разнообразни способи.

Те могат да изчезнат или да станат по-слабо изразени с течение на времето. Появата им най-често е породена от нарушаване на пигментацията на кожата или е обвързвана с нетипично разположение на кръвоносните съдове.

 В множеството случаи бенките с разнообразни размери и локации са безвредни. Но от време на време съществуването им може да аргументи затруднения. В случая значение има върху коя част на тялото се намират.

Според кожни лекари най-голяма заплаха съставляват пигментните формирания, появили се през живота. Бенките по тялото от раждането рядко предизвикват проблеми. 

Но и в двата случая специалистите са единомислещи, че в случай че от време на време се допират / нараняват невуси, те може да се трансфорат в рисков фактор за развиването на патогенен (злокачествен) развой. 

Хората с бенки, ситуирани по лицето, по шията, в зоната на деколтето също попадат в рисковата група, защото през топлия сезон откритите елементи на тялото са изложени на UV излъчване. Това доста усилва риска от развиване на меланом. 

Използването на лепенки за прикриване на бенките е изпълнено с още по-голяма заплаха (тъй като основава парников ефект).

Ако сте наясно в коя част от тялото бенките могат да бъдат евентуално рискови, ще внимавате повече и ще извършите всичко допустимо да ги предпазите от раздразнение. Освен това не забравяйте за слънцезащитните артикули преди излагане на слънце.

В случай, че забележите някакви промени, не отлагайте визитата при кожен лекар.

Бенките, ситуирани в скалпа на косата, подмишниците и интимната зона също съставляват заплаха.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР