Бени Ганц и Бенямин Нетаняху се договориха за правителство на

...
Бени Ганц и Бенямин Нетаняху се договориха за правителство на
Коментари Харесай

В Израел се договориха за правителство

Бени Ганц и Бенямин Нетаняху се договориха за държавно управление на единството в Израел. Това бе реализирано, макар разликите сред двамата и взаимните обвинявания. Това е съобщил настоящият министър председател Бенямин Нетаняху, представен от " Аарец ". Според съглашението Ганц ще го размени след година и половина. Нетаняху сподели в изявление за Канал 12, че към момента не е подписано съглашение. Ганц написа по-късно в " Туитър ", че който желае единение, не работи с ултиматуми и сигурно не вреди на демокрацията и жителите ". Нетаняху съобщи, че неговата партия ще резервира финансовото министерство и ще бъде контрактуван взаимно нов министър на правораздаването, прецизира news.bg.

Миналата седмица, израелският президент Реувен Ривлин не даде на премиера и водач на " Ликуд " Бенямин Нетаняху, а не неговия главен противник Беним Ганц, мандат за сформиране на държавно управление.

Припомняме, че партията на Нетаняху " Ликуд " завоюва последните избори и има 36 депутати. Политическите съперници от " Кахол Лаван " на Бени Ганц завоюваха 33 мандата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР