Бенфика обяви официално, че се разделя с треньора си Жорже

...
Бенфика обяви официално, че се разделя с треньора си Жорже
Коментари Харесай

Официално: Бенфика и Жесуш се разделиха. Двама са кандидатите за нов треньор на отбора

Бенфика разгласи публично, че се разделя с треньора си Жорже Жезуш поради неприятните резултати и неразбирателството сред 67-годишния експерт и футболистите, се споделя в мнението на клуба.

" Орлите " и Жезуш са стигнали до единодушие за " неотложно анулиране на контракта му ", като от клуба прецизират, че треньорът на дублиращия тим Нелсон Верисимо ще го размени до края на сезона.

Другата алтернатива е в близко бъдеще именитият италиански полузащитник Андреа Пирло да застане отпред на Бенфика. Неговото вероятно предопределение ще е по линия на другарството му с президента на " орлите " - Руи Коща, с който преди време бяха съотборници в Милан. Както е известно, Пирло е без работа от лятото, когато се раздели с Ювентус.

Въпреки че Бенфика съумя да се класира за осминафиналите на Шампионската лига в компанията на Байерн Мюнхен и за сметка на Барселона, месец декември бе белязан от доста слаби резултати за тима в шампионата.

Домакинската загуба с 1:3 от Спортинг Лисабон беше тежък удар по отбора, който към този момент изостава с 4 точки зад водачите Порто и Спортинг. Отпадането на осминафиналите за Купата на Португалия от " драконите " с 0:3 също бе измежду унизителните загуби. А преди мача с Порто за състезание в четвъртък, Жезуш влезе в спор с един от водачите на съблекалнята - португалският национал Пици, оповестиха португалските медии.

След първи интервал на " Луж " сред 2009 и 2015 Жезуш напусна тима поради неприятни резултати, с цел да поеме Спортинг Лисабон. След това Жезуш реализира огромни триумфи с Фламенго, с който завоюва 5 трофея за година - Копа Либартадорес, шампионската купа и Суперкупата на Бразилия, Суперкупата на Южна Америка и шампионата на щата Рио де Жанейро.

Въпреки това Жезуш напусна тима, с цел да се върне в Бенфика през юли 2020 година, обяснявайки, че желае да работи в Португалия поради пандемията от ковид в Бразилия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР