Бен Симънс, Андрю Богът и Пати Милс са сред осмината

...
Бен Симънс, Андрю Богът и Пати Милс са сред осмината
Коментари Харесай

Австралия тръгва към медалите в Китай с осем от НБА

Бен Симънс, Андрю Богът и Пати Милс са измежду осмината баскетболисти от НБА, включени в групата на националния тим на Австралия за тазгодишното международно състезание. Буумърс, четвърти на олимпийските игри в Рио, ще играят в група с Канада, Сенегал и Литва на идния шампионат в Китай. Останалите петима играчи от най-силната лига в света са Денг Адел (Кливланд), Арън Бейнс (Бостън), Джона Болдън (Филаделфия), Мат Делаведова (Кливланд), Джо Ингълс (Юта). В състава личат имената и на Джок Ландейл от сръбския Партизан и Брок Мотъм, който игра край на Евролигата в състава на турския Анадолу Ефес.

" Имаме опция да пуснем доста добър стартов състав и сме въодушевени от този факт. Наличието на доста надарени играчи в австралийския баскетбол обаче значи, че ще би трябвало да вземем някои сложни решения. Може би някои положителни играчи ще останат на пейката ", съобщи старши треньорът на австралийците Андрей Леманис.

Австралия ще играе две контроли с Канада в Пърт на 16-и и 17-и август и две със Съединени американски щати в Мелбърн на 22-и и 24-и. Световното състезание стартира на 31-и август в Китай.  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР