Бен Шелтън определено е една от приятните изненади на Australian

...
Бен Шелтън определено е една от приятните изненади на Australian
Коментари Харесай

Шелтън: Нямах никакви очаквания преди Australian Open


Бен Шелтън несъмнено е една от приятните изненади на Australian Open. Американецът, който преди година бе №569 в ранглистата и играеше в университетския си тим във Флорида, доближи до своя първи четвъртфинал на Големия шлем след трагичен петсетов успех над своя съотечественик Джей Джей Улф. В резултат на днешния триумф напредъкът на Шелтън ще продължи и идната седмица той ще пробие в Топ 50 на света.

„ Чувствам се необикновено. Това беше една доста специфична седмица. Наистина се любувам на протичащото се, защото е изцяло ново за мен. Лекциите ми започнаха тази седмица, само че вместо да изучавам, аз играя на първия си „ мейджър “ шампионат отвън Съединени американски щати. Все още нямам изпити, само че ще бъде забавно какво ще се случи, в случай че някои от тях съвпадне с мой мач “ – разяснява с усмивка 20-годишният тенисист на конференцията след мача.

„ Дали съм очаквал да стигна до четвъртфинала на Australian Open? Не, въобще. Аз съм също толкоз сюрпризиран, колкото и вие, повярвайте ми. Както споделих, това е първия ми шампионат от Големия шлем отвън Съединени американски щати и знаех, че ще ми бъде доста мъчно поради климата и часовата разлика. Нямах безусловно никакви упования и това ми оказа помощ да се отпусна и да играя по-освободено. Бих сподели, че това е измежду главните аргументи за положителните ми резултати. Във всеки мач усещах комбинация от наслада и облекчение. Победите ме караха да изпадам в възторг и е необикновено, е изпитах това чувство четири пъти подред “.

Роденият в Атланта тенисит бе запитан върху какво е работил най-вече след „ мейджър “ дебюта си на миналогодишния US Open.

„ Мисля, че физическата ми кондиция е на доста високо равнище. На US Open ми беше много мъчно в това отношение, защото в никакъв случай преди този момент не бях играл във формат „ три от пет “. Не бях в добра физическа форма и през последните месеци работих доста върху това, само че съзнавам, че към момента има какво да се желае. Все още съм доста млад и ми следва много работа. Относно увереността – от ден на ден се убеждавам, че мога да играя пет сета против който и да е “.

Шелтън разяснява и въздействието на своя татко – Браян Шелтън, който до скоро бе неговият единствен треньор.

„ Баща ми ми оказва помощ доста, защото самият той е бил професионален тенисист и е минал през същите неща. За страдание обаче неговият път е бил доста по-труден и не е имал същите благоприятни условия, с които разполагам аз. Той също има университетска тапия и непрекъснато ме предизвиква да обръщам съществено внимание на образованието си. Той познава доста добре компликациите в професионалния тур и по тази причина се пробвам да науча допустимо най-вече от него. Говорим си преди и след всеки мач и обсъждаме както позитивните неща в играта ми, по този начин и тези, които се нуждаят от усъвършенстване “.

В идната фаза Шелтън ще се изправи против различен собствен съотечественик – Томи Пол, който през днешния ден отстрани Роберто Баутиста Агут.

„ Тренирал съм с Томи, само че единствено един път. Той беше един от американските играчи, които ме взеха под крилото си и ми помагаха в първите ми месеци като експерт. Томи е страховит човек и сме положителни другари. Много се вълнувам, че ще играя против него в подобен мач “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР