Белово. В село Мененкьово беше открита възстановената след пожара през

...
Белово. В село Мененкьово беше открита възстановената след пожара през
Коментари Харесай

Пазарджик: В село Мененкьово беше открита възстановената след пожара през 2016 г. сграда на НЧ „Св. св. Кирил и Методий - 1910“

Белово. В село Мененкьово беше открита възобновената след пожара през 2016 година постройка на НЧ „ Св. св. Кирил и Методий - 1910 “, оповестиха от Община Белово . Приветствие насочи кметът на с. Мененкьово Иван Адов. Поздравления сервираха и кметът на Община Белово инж. Костадин Варев и зам.-министъра на културата Амелия Гешева. Празникът продължи с водосвет за здраве и благополучие и с публично прерязване на лентата от кмета на селото Иван Адов, кмета на Община Белово инж. Костадин Варев, народния представител Даниела Малешкова и зам.-министъра на културата Амелия Гешева.
Гостите имаха опцията да прегледат изложбата в фоайето на читалището, отразяваща историята на читалищното дело в селото и да видят оживелите от пожара – народен трикольор и пиано.
Добра прокоба е, че щъркелите се завърнаха и построиха отначало изгорялото си гнездо на същото място, на покрива на читалището. Събитието бе маркирано с огромен общоселски празник, в който участваха всички самодейни сформира от читалищата на територията на общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР