Белоградчкик беше домакин на XXIII Държавно първенство по канадска бора,

...
Белоградчкик беше домакин на XXIII Държавно първенство по канадска бора,
Коментари Харесай

8 медала за богатирите от „Селановци 2006“ и АЕЦ „Козлодуй“ от републиканското в Белоградчик /снимки/

Белоградчкик беше хазаин на XXIII Държавно състезание по канадска бора, в което присъединяване взеха 10 състезатели от Armwrestling АЕЦ “Козлодуй “ и 8 богатири от „ Селановци 2006 “, водени от своя ментор и деец в канадската битка Любен Иванов. Неговите състезатели мериха сили в продължение на два дни в спортната зала в Белоградчик с още над 300 други състезатели от София, Пловдив, Благоевград, Варна, Силистра, Добрич, Горна Оряховица, Кърджали, Шумен, Стара Загора, Враца и Поморие.
Възпитаниците на Любен Иванов завоюваха осем медала – два златни, три сребърни и три бронзови. Иван Младенов от състава на АЕЦ „ Козлодуй “ стана отличник в категория мъже над 110 кг на лява ръка и прибави сребърен орден в същата категория на дясна ръка. Неговият сътрудник от „ Селановци 2006 “ Митко Петров също сграбчи златния орден в категория до 100 кг. Любен Койнов от АК „ Селановци 2006 “ завоюва един сребърен орден при юношите над 80 кг на дясна ръка и бронзов орден на лява ръка в категория над 85 кг в дивизия юноши. Неговият съотборник Пламен Бамбов взе един сребърен орден при ветераните в безспорна категория, а също така той се окичи и с бронзово отличие при ветераните на дясна ръка. Венислав Руменов завоюва бронзов орден при юношите в категория над 80 кг на дясна ръка.
Освен медалите от двата клуба на АК „ Селановци “ и АЕЦ „ Козлодуй “ излъчиха пет национала, които ще вземат присъединяване на Европейското състезание по канадска битка в Гърция. Това са Любен Иванов и Пламен Бамбов при ветераните, Любо Койнов, Иван Младенов и Митко Петров.
Наставникът на клубовете по канадска битка Любен Иванов може да се похвали и с трима негови състезатели, които към този момент може да упражняват и съдийски действия. Това са Ваньо Вълчев, Любен Койнов и Венислав Руменов.
„ Изключително съм удовлетворен от представянето на момчета на един доста мощен шампионат. Това е огромен триумф за нашите клубове. Повече от ужасно беше тяхното показване, спечелихме много медали, също така излъчихме и пет национала по канадска битка, които ще вземат присъединяване на Европейското състезание в Гърция през месец май. Плюс това, към този момент може да се похвалим и с трима състезатели от нашия клуб, които може да упражняват и съдийска служба. Това е един огромен плюс най-много за мен, за какво редом с това, че упражнявам момчета и се състезавам, трябваше да управлявам срещите и това ми идваше малко допълнително. Още веднъж ще вметна, че съм доста благополучен и удовлетворен от представянето на всички състезатели в много огромната конкуренция. Те демонстрираха темперамент и геройство, което и се отблагодари с медали и повиквателна за националния на България “, показа наставникът на АК „ Селановци 2006 “ и АЕЦ „ Козлодуй “ Любен Иванов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР