Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарх Неофит, отслужва празничното

...
Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарх Неофит, отслужва празничното
Коментари Харесай

Епископ Поликарп отслужи Второ Възкресение Христово

Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий на патриарх Неофит, отслужва празничното свещенодействие за така наречен Второ Възкресение Христово в митрополитския катедрален храм " Св. великомъченица Неделя ".

На празничната литургия, по традиция, се четат текстове от Евангелието на разнообразни езици, отдадени на Възкресението на Божия наследник - Иисус Христос.

В богослужението вземат участие отец Николай Георгиев - предстоятел на катедралата " Св. великомъченица Неделя ", свещеници от Софийската епархия и от храма, представители на Руската и на Румънската православна черква у нас. Те ще прочетат текст от Евангелието на съветски и на румънски език. 

Храмът е изпълнен с доста вярващи, пристигнали дружно да почетат Възкресение Христово - Великден, именуван празник на всички празници.

Възкресение Христово, или Великден, е денят, в който християните честват Възкресението на Сина Божи Иисус Христос на третия ден, откакто е разпънат на кръст и заровен. Със гибелта си Иисус Христос е изкупил греховете на човечеството, а с Възкресението си дал вяра за живот след гибелта.

В евангелските текстове постоянно се загатва, че приживе Иисус Христос неведнъж е предсказвал разпъването си на Кръста и Възкресението си след три дни. Когато на третия ден след погребението му Мария Магдалена отива с други дами в гробницата, с цел да намаже тялото на Иисус с благовонни масла, каквато е била древноюдейската традиция, намира гробницата празна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР