Белоградчик остава без лекари. Всички медици от болницата в града

...
Белоградчик остава без лекари. Всички медици от болницата в града
Коментари Харесай

Белоградчик остава без болница

Белоградчик остава без лекари. Всички медици от болничното заведение в града са подали молба за овакантяване, съобщи кметът Борис Николов пред Българска телеграфна агенция. Тази седмица ще има съвещание на Общински съвет, на което ще бъде препоръчано МБАЛ " Проф. доктор Георги Златарски " ЕООД да бъде закрита.

Лекарите се възползват от член в закона, който им дава право да изоставен без предупреждение поради това, че не са получавали заплати. До момента отговорностите на болничното заведение в Белоградчик са към милион лв..

Петима са месните лекари в болничното заведение, останалите са приходящи. " Според мен всички се стреснаха от обстановката с разпространяването на болестта от коронвирус и това е повода да подадат молби за овакантяване ", сподели Николов. От 2017 година болничното заведение се ръководи от пълномощник.

Ако бъде закрито болничното заведение в Белоградчик, това ще е втората многопрофилна болница на територията на област Видин, която се закрива. През юли 2010 година беше закрита болничното заведение в град Кула, а болните - пренасочени за лекуване в МБАЛ " Света Петка " във Видин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР