Белоградчик. Държавата е в дълг към Северозападна България. Не документи

...
Белоградчик. Държавата е в дълг към Северозападна България. Не документи
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Държавата е в дълг към Северозапада

Белоградчик. Държавата е в дълг към Северозападна България. Не документи и тактики, а действителна грижа с действителни резултати е нужна, с цел да спре да бъде Северозападът най-западналия район. Тази част на България е една от най-хубавите със своята магнетична природа, само че и най-богата със своите работливи и родолюбиви хора, които желаят благоприятни условия за развиване. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в Белоградчик, където означи 171 години от въстанието, оповестиха от прессекретариата на президента . „ Да си пожелаем управниците ни да бъдат почтени за паметта на героите, които почитаме “, акцентира Илияна Йотова.

Вицепрезидентът участва на панихида за починалите, постави цветя пред гробовете на основателите на въстанието и се включи в литийното шествие до Белоградчишката цитадела.

„ С 50-60 пушки хората тук се изправиха против мощната турска империя. Четвърт век преди Априлското въстание пламна целият Северозапад, хиляди поробени българи бяха свободни в душите си, бяха смели, тъй като пред родолюбието, волята за независимост и вярата нито едно оръжие няма мощ. Позорни са изказванията, че България е получила безплатно свободата си. Въстаналият Северозапад е доказателство, че това не е по този начин. Той постави началото на национално-освободителните битки “, съобщи Илияна Йотова в словото си.

„ Паметта за първото независимо проведено въстание на Северозапада, за пролятата кръв и за неизмеримата жадност за независимост би трябвало да пазим и да предаваме на поколенията. Защото народ, който не знае предишното си, няма бъдеще “, акцентира вицепрезидентът и цитира писателя Владимир Зарев, който в романа си „ Лето 1850 “ увековечи въстанието: „ Народ без памет е като къща без врата, всеки може да влезе в него. “

По-рано Илияна Йотова организира среща с кмета на община Белоградчик Борис Николов, на която беше изтъкната нуждата от по-голямата ангажираност на страната към този район.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР