Белла, най-големият производител на хранителни продукти в България, е придобила

...
Белла, най-големият производител на хранителни продукти в България, е придобила
Коментари Харесай

Най-големият производител на хранителни продукти в България купува унгарски доставчик на McDonald's и Aldi

" Белла ", най-големият производител на хранителни артикули в България, е придобила унгарския производител и снабдител на храни за пазарите от Европейският съюз и мултинационалните вериги Marathon Foods, оповестиха от компанията. Стойността на договорката е 12 млн. лева

С придобиването на Marathon Foods, партньорската мрежа на " Белла " се разраства и в нея влизат McDonald`s, BurgerKing, Aldi, FamilyFrost, O`Cool, Tesco, Iceland, Spar, Auchan.

Чрез договорката, " Белла " портфолиото се усилва с нови типове и усети - ролца с разнообразни пълнежи (зеленчуци, пилешко месо, пуешко месо, свинско), тестени хапки, сиренки, хот-дог, грил артикули, гироси, щрудели, канелени рола и мексикански ролца.

Marathon Foods Ltd е основана през 1992 година в Унгария. Компанията е регулярен снабдител за мултинационалните търговски вериги и е с развито портфолио от храни по обичайни за Унгария предписания, както и особено основани за местни пазари по света.

" Стартирахме годината с огромна капиталова стратегия и в трите посоки произвеждане, логистика и износ на храни. Висококачественото произвеждане притегля от ден на ден консуматори в Европа и имаме вяра, че разширението ни на индустриалната ни активност в централната и западната част на континента е верният бизнес метод ", разяснява във връзка стъпването на " Белла България " в Унгария изпълнителният шеф на компанията Елза Маркова.

" Белла " е учредена през 1997 година, като през годинините доста разшири активността си и през днешния ден има вложения и в Гърция и Румъния. Продуктите на компанията се оферират на пазарите в над 20 страни на четири континента - Германия, Испания, Кипър, Съединени американски щати, Австралия, Англия, Ливан, Холандия, Турция и други.

Продуктите от портфолиото ѝ се създават в 9 заводи с индустриален потенциал от 350 тона храни на ден. Компанията разполага с автопарк от над 100 хладилни камиона с потребен товар от 1 до 20 тона и температурен диапазон на хладилните фургони от 0 до -20 градуса. На територията на България компанията е единствената, която предлага cross-docking услуга за превоз на охладени и замразени артикули.

Едни от най-големите клиенти на " Белла " са интернационалните и български търговски вериги като " Метро ", Kaufland, " Билла ", Lidl, " Карфур ", " Фантастико ", " Пикадили ", " Т-Маркет ", СВА и други.

" Белла България " възнамерява 15 милиона лв. вложения и нахлуване на сръбския пазар

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР