Белките, които можете да срещнете и като бялки“, са доста

...
Белките, които можете да срещнете и като бялки“, са доста
Коментари Харесай

Следи от белка - посещава ли ни малкият хищник?

Белките, които можете да срещнете и като „ бялки “, са много симпатични животинки, които могат да причинят обаче огромни бели на нас, хората. В България те са необятно публикувани, изключително по селата, само че са малко на брой тези, които са зърнали с очите си тези вредители.

Причината е, че те ловуват нощно време и са толкоз преносими, че даже и да сте решили да ги хванете на „ мястото на престъплението “, те бързо ще се скрият от вас. Всъщност единственият метод да разберете дали точно белка е посетила дома ви или пък е обитавала в автомобила ви, е по следите, които тя остава след себе си.

Да разгледаме малко по-обстойно що за животно е белката.

Белките спадат към фамилията на поровете и ненапълно наподобяват златките, норките, видрите и невестулките. Всъщност мнозина ги бъркат точно със златките, тъй като приликата сред двете животинки е в действителност поразителна. За разлика от златката обаче, муцуната на белката е с бял свършек, а и лапите ѝ не са окосмени. Освен това златката е неразрешена за улов, до момента в който уловът на белката е позволен.

Белките са дребни хищници с издължено и дълго тяло, което доближава до 40-55 см. Както казахме първоначално, на пръв взор те са много симпатични животинки и в доста страни, в това число и в България в последно време, те се отглеждат като домакински любим, тъй като могат елементарно да се привържат към стопанина си.

В случаите, в които не сте решили да си отглеждате белка вкъщи обаче, този гризач си е пакостник, който не желаете да допускате в парцела си.

Как да разпознаете, че към този момент сте се сдобили с белка? В мига, в който забележите, че имате мъртви домашни кокошчици в кокошкарника, започнете да чувате мощно нощно тракане по покрива, натъквате се на раздрана изолираност, имате разпокъсани кабели в колата и/или надраскани седалки, усещате отвратителна воня и въобще започнете да изпитвате предпочитание да се изнесете от личния си дом или да зарежете на мига обичаната си кола, то най-вероятно вие сте били посетени от белка. Посещение даже не е точната дума, тъй като един път харесала си съответно място, на което да намира храната си, белката няма да го изостави.

 Белка

Често белките са бъркани с други вредители. Следите от лапите им даже наподобяват тези на котките, само че в случай че се вгледате в тях, ще забележите, че те оставят освен белези от петте си пръста, само че и нокти. Освен това белките оставят постоянно след себе си и част от мъртвата си към този момент плячка, яйца, останки от самун и други.

В умозаключение ще кажем, че даже и да имате най-малките съмнения, че вашият дом или кола са били посетени от белка, то би трябвало неотложно да вземете ограничения. Вероятно най-удачният вид е да се свържете с компания за битка с вредителите.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР