Белият расистки лидер се признава за виновен за заплаха срещу журналист от Ню Йорк

...
Лидерът на групата за превъзходство на бялата раса се призна
Коментари Харесай

Лидерът на групата за превъзходство на бялата раса се призна за виновен във федералния съд в сряда в заговор за заплаха срещу базиран в Бруклин журналист, се казва в изявление на американската прокуратура за източния окръг на Ню Йорк.

Като част от споразумението си за признаване на вината, 32-годишният Никълъс Уелкър призна, че е заплашил репортер, който е репортаж за неговата екстремистка организация Feuerkrieg Division. Той е изправен пред до пет години затвор, когато бъде осъден през януари.

Журналистът и новинарската организация не бяха посочени в съдебните документи.

Прокурорите казват, че отделът Feuerkrieg е организация за превъзходство на бялата раса, която има за цел „да оспори законите, социалния ред и правителството чрез тероризъм и други насилствени действия“ и „насърчава атаки срещу расови малцинства, еврейската общност, LGBTQ+ общността, правителството на САЩ, журналистите и критичната инфраструктура.

Според съдебните документи Уелкър, който също се използва под псевдонимите „King ov Wrath“ и „ilovehate5150“, е публикувал снимка на журналиста с насочен в главата им пистолет в публичен онлайн форум в опит да притисне журналиста да изоставете докладването на дивизията Feuerkrieg.

Очите на журналиста бяха покрити на снимката с думите „Расов предател“, се казва в съдебните документи, а Уелкър озаглави снимката „ЖУРНАЛИСТЪТ М*** ОТ! ПРЕДУПРЕДЕН СИ."

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР