Белият дом заяви в четвъртък, че очаква минимално въздействие върху

...
Белият дом заяви в четвъртък, че очаква минимално въздействие върху
Коментари Харесай

САЩ очакват минимално въздействие от дефолт на Русия

Белият дом съобщи в четвъртък, че чака минимално влияние върху американската и международната стопанска система от евентуално несъблюдение на дълга на Русия, защото Вашингтон реши да не удължава периода на освобождение, което разреши на Русия да заплати на притежателите на облигации в Съединени американски щати, заяви " Ройтерс ".

" Очакваме въздействието върху Съединени американски щати и международната стопанска система да бъде минимално, като се има поради, че Русия към този момент е изолирана финансово ", съобщи по време на брифинг представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер. Министерството на финансите продължава да следи и да организира диалози с световната финансова общественост ", сподели тя.
 Съединени американски щати заплашиха Русия с дефолт
Съединени американски щати заплашиха Русия с дефолт

Изземването на съветските активи в чужбина се сблъсква със законови проблеми

Съединените щати приближиха Русия до ръба на историческото несъблюдение на дълга в сряда, като не удължиха лиценза си да заплаща на притежателите на облигации , защото Вашингтон ускорява натиска след дейностите на Русия в Украйна. Прочетете още

Министерството на финансите на Съединени американски щати заяви на уеб страницата си късно във вторник, че ще анулира лиценза, който изтече в сряда и разреши на Русия да прави лихви и падежни заплащания по държавния си дълг към жители на Съединени американски щати.

Този отвод разреши на Русия да продължи заплащанията по държавния дълг, само че приключването му в този момент наподобява прави неизбежно неизбежно несъблюдение на най-малко някои от нейните интернационалните облигации на стойност 40 милиарда $ - първият огромен външен външен дълг на Русия от повече от век.
 Русия избегна дефолт - заплати в долари
Русия избегна дефолт - заплати в долари

Министерството на финансите на Русия направи цялостен поврат

Западните наказания, наложени след началото на войната в Украйна на 24 февруари, и контрамерките от Москва усложниха придвижването на пари през границите, само че Русия постави съзнателни старания да продължи да заплаща на притежателите на облигации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР