Белият дом заяви, че Съединените щати ще продължат да настояват

...
Белият дом заяви, че Съединените щати ще продължат да настояват
Коментари Харесай

САЩ настояват за удължаване на примирието в Газа


Белият дом съобщи, че Съединените щати ще продължат да упорстват за удължение на примирието в Газа, защото във войната сред Израел и Хамас още веднъж избухнаха интензивни боеве, съобщи Агенция Франс Прес.

" Продължаваме да работим с Израел, Египет и Катар в напъните за удължение на филантропичната пауза в Газа ", съобщи представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом.

В рамките на примирието, което продължи една седмица, бойците на Хамас освободиха 80 израелски заложници в подмяна на 240 палестински пандизчии. В опустошената от войната Ивица Газа бяха доставени и повече филантропични помощи.

Но изгледите за възобновяване на примирието бяха възпрепятствани, защото " Хамас до момента не е показал лист на заложниците, който би разрешил по-нататъшно удължение на паузата ", съобщи представителят.

Президентът Джо Байдън и неговият екип по националната сигурност " ще продължат да бъдат надълбоко ангажирани, до момента в който се стремим да освободим останалите заложници ", добави той.

Висшият посланик на Вашингтон Антъни Блинкен също прикани за удължение на примирието, до момента в който се срещаше с израелски и палестински публични лица по време на посещаване в района.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР