Белият дом заяви, че атаките ескалират и че САЩ ще

...
Белият дом заяви, че атаките ескалират и че САЩ ще
Коментари Харесай

Ескалация в Червено море: САЩ и Великобритания свалиха десетки др...

Белият дом съобщи, че офанзивите ескалират и че Съединени американски щати ще се съветват с сътрудниците си за идващите стъпки, в случай че набезите продължат.

 

„ Те заплашват и нападат търговски кораби, свързани с страни от целия свят, доста от които нямат никаква връзка с Израел. Тези офанзиви са противозаконни и ескалиращи “, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

Това е най-мащабната офанзива в региона от страна на бунтовниците досега, сподели и английският министър на защитата.

 

Снимки от английското министерство на защитата демонстрираха военни на HMS Diamond, които следят изстрелването на ракетите Sea Viper.

 

Централното командване на Съединени американски щати заяви, че няма данни за потърпевши или нанесени вреди, и добави, че това е 26-ата офанзива на хутите против комерсиалните морски пътища в Червено море от 19 ноември насам.

 

Нападенията съществено нарушиха интернационалната търговия по основния маршрут сред Европа и Азия, по който се реализира към 15% от международния морски трафик.

 

Много корабни компании бяха принудени да трансформират маршрута на корабите си, като изберат по-дългия път към Африка, макар че няколко огромни петролни компании, рафинерии и търговски къщи продължиха да го употребяват.

Тримесечната война сред Израел и Хамас се популяризира и в други елементи на Близкия изток. Хутите, които управляват по-голямата част от Йемен, са се насочили по маршрута, с цел да покажат поддръжката си за терористичната формация Хамас.

 

Припомняме, че товарният , отчасти благосъстоятелност на израелски предприемач, беше похитен от хутите в Червено море на 19 ноември.

 

След голям брой офанзиви по караби, Съединените щати събраха многонационална военноморска коалиция, с цел да оказват помощ за отбраната на комерсиалния трафик от офанзиви на придвижването хуси в Йемен.. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР