Белият дом заплаши да лиши шестима бивши представители на американското

...
Белият дом заплаши да лиши шестима бивши представители на американското
Коментари Харесай

Тръмп забранява достъпа до класифицирана информация на бивши топ разузнавачи

Белият дом заплаши да лиши шестима някогашни представители на американското разузнаване и правоприлагащите органи от позволява им до класифицирана информация, в това число шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ при ръководството на Обама Джон Бренан, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че президентът Доналд Тръмп обмисля удар по критиците на срещата му с Владимир Путин.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че държавното управление на Тръмп преглежда също разновидността да лиши от достъп до информация някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми - изявен негов критик, уволнен предходната година. Допускът до класифицирана информация може да изгубят и някогашният шеф на Националното разузнаване Джеймс Клапър, някогашният шеф на Агенцията за национална сигурност Майкъл Хейдън, някогашният консултант по националната сигурност в Белия дом Сюзан Райс и някогашният заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб, добави Сандърс.

След срещата в Хелзински с Путин Тръмп сподели, че има вяра на опроверженията на Путин за съветска интервенция на американските избори през 2016 година - макар заключенията на разузнаването на Съединени американски щати. Тогава Бренан дефинира изказването на президента като същинска " държавна измяна ", напомня Ройтерс.

" Да обвиняваш президента на Съединени американски щати в дейности, представляващи държавна измяна, в случай че имаш най-високо равнище на допуск до класифицирана информация, в случай, че си индивидът, който държи в ръцете си най-големите и съкровени секрети на страната и да излизаш и да отправяш погрешни обвинявания против президента на Съединени американски щати, той (президентът) счита, че това е нещо много тревожно. Проучваме какви са опциите ", съобщи Сандърс.

Централно разузнавателно управление на САЩ към този момент не е коментирало тази необикновена опасност.

На въпрос дали Тръмп санкционира тези хора поради сериозното им отношение Сандърс отговори: " Не, мисля, че в тази ситуация си съчинявате ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР