Белият дом забави решението си относно връчването на лицензи на

...
Белият дом забави решението си относно връчването на лицензи на
Коментари Харесай

Вашингтон бави лицензите за Huawei заради новата ескалация

Белият дом забави решението си по отношение на връчването на лицензи на американски компании, които да им разрешат да възобновят комерсиалните си връзки с китайската Huawei Technologies Co., написа Bloomberg, цитирайки свои източници. Забавянето идва на фона на решението на Пекин да спре покупките на аграрни артикули от Съединени американски щати.

Миналата седмица комерсиалният секретар Уилбър Рос, чийто департамент надзирава процеса, съобщи, че е получил 50 претенции и решенията по тях към момента не са взети. Американският бизнес има потребност от специфичен лиценз, с цел да продава съставни елементи на Huawei, откакто Вашингтон добави китайската компания в черния лист поради терзания за националната сигурност.

В края на юни президентът Доналд Тръмп заяви след постигането на краткотрайното помирение сред Съединени американски щати и Китай (което бе прекратено), че някои от рестриктивните мерки, наложени на Huawei, ще бъдат отхлабени.

В последната седмица обаче напрежението още веднъж ескалира, откакто Тръмп заплаши с мита върху китайски импорт на стойност $300 милиарда, а Пекин подреди на държавните компании да спрат всички покупки на аграрни артикули от Съединени американски щати. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР