Белият дом включи края на COVID-19 пандемията в списък с

...
Белият дом включи края на COVID-19 пандемията в списък с
Коментари Харесай

Тръмп си брои за постижение края на COVID-19 пандемията

Белият дом включи " края на COVID-19 пандемията " в лист с достиженията на президента Доналд Тръмп, осведоми " Бизнес инсайдър ".

Пандемията не е завършила, най-малкото в Съединени американски щати, където новозаразените доближиха рекордни равнища през уикенда.

Твърдението беше направено в прессъобщение на Службата за просвета и технологии на Белия домк. Прессъобщението съпровожда 62-страничен отчет с научни върхови достижения от президентството на Тръмп.

В деня на изпращане на прессъобщението има малко над 73 000 нови случая на ковид, обявени от проследяващия случая на университета Джон Хопкинс, както и 985 смъртни случая. На 24 октомври се следи най-вече регистрирани нови случаи, регистрирани в миналото.

Business Insider се обърна към Белия дом, с цел да попита на какво съображение е отправено настояването за преустановяване на пандемията, само че не получи незабавно отговор.

Искът не беше още един във версията на цялостния доклад, наличен от Business Insider.

Искът е нов, рисков образец в поредност от неточни изказвания за пандемията от администрацията на Тръмп.

Президентът Доналд Тръмп направи сходни изказвания крайъгълен камък в предизборната си изразителност, потвърждавайки неведнъж, че Съединени американски щати " закръглят завоя " върху вируса, макар цифрите.

В понеделник той написа в Туитър, че високият брой случаи е част от " Конспирация за подправени вести " и е толкоз висок единствено поради засиленото тестване. Новите случаи обаче са се нараснали доста по-бързо от тестването от началото на октомври, както заяви CNBC.

Новото изказване способства за опитите на президента да омаловажи пандемията. Тръмп персонално сподели на журналиста Боб Удуърд, че от дълго време е наясно какъв брой рисков е COVID-19, само че се стреми да минимизира това обществено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР