Белият дом възнамерява да намали разходите на САЩ за международна

...
Белият дом възнамерява да намали разходите на САЩ за международна
Коментари Харесай

Белият дом реже международната помощ с 4,3 млрд. долара

Белият дом има намерение да понижи разноските на Съединени американски щати за интернационална помощ с повече от 4 милиарда $, написа „ Политико “.
Според източници в администрацията на Съединени американски щати съответният план е квалифициран в бюджетната работа на Белия дом.
Според този документ разноските на Американската организация за интернационално развиване (USAID) ще бъдат понижени с 2,3 милиарда $, а стратегиите за интернационална помощ, осъществени от Държавния департамент, ще бъдат под два милиарда $.
Изменения в бюджета може да бъдат изпратени в Конгреса при започване на идната седмица. Законодателите ще разполагат с 45 дни, с цел да одобрят или отхвърлят пакета, препоръчан от президента.
Според изданието обаче тези средства остават замразени по време на обсъжданото, а след 30 септември, когато финансовата година изтича в Съединени американски щати, те ще бъдат анулирани автоматизирано.
Порталът Roll Call, базирайки се на източник, оповестява, че президентът Доналд Тръмп е решил да постави завършек на разноските, задачите на които той смята за второстепенни за Съединени американски щати: „ стратегии за създаване на слънчеви панели в Карибите или футболни стадиони в Гватемала “.
Съкращенията на разноските за интернационална помощ не засягат плановете, чието осъществяване се управлява от дъщерята на Тръмп Иванка и от вицепрезидента Майк Пенс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР