Белият дом смята Русия за отговорна за унищожаването на водноелектрическата

...
Белият дом смята Русия за отговорна за унищожаването на водноелектрическата
Коментари Харесай

Белият дом: Русия е отговорна за взривяването на ВЕЦ Каховка

Белият дом счита Русия за виновна за унищожаването на водноелектрическата централа Каховка, която е била под контрола на съветските сили, каза говорителка на Белия дом. 

Тя означи, че Съединени американски щати към момента събират информация за случилото се, само че отговорността при всички случаи е на Русия, чиито войски по принцип не би трябвало да бъдат на украинска територия.

„ Този ​​язовир беше под контрола на Русия и тя е отговорна за разрушенията, породени от тази война. И ние ще създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим народа на Украйна в този сложен миг “, сподели говорителката  Карин Жан-Пиер.

Вашингтонският институт за проучване на войната през днешния ден отбелязва, че преди взривяването на язовир Каховка съветските пропагандисти са били загрижени, че допустимо украинската войска да форсира река Днепър, на която е това хидротехническо оборудване.

Институтът показва, че все още няма директни доказателства, че руснаците съзнателно са взривили язовира. В същото време обаче те имат обаче доста мощен претекст за това - да предотвратят десант на украинските сили на левия, т.е източния, бряг на Днепър, който е още под съветски надзор. 

Ден преди разрушаването на язовира, а и преди този момент, съветските пропагандисти твърдяха, че в региона на Дача на източния бряг на Днепър и на островите край Херсон се водят боеве сред украински и съветски войски, напомня институтът. В същото време се твърди, че в навечерието на взривяването на язовира броят на украинските лодки в тази зона се е нараснал доста, показва той. Руски военни репортери допускаха, че въоръжените сили на Украйна могат да се опитат да завладяват самата Каховска Водноелектрическа централа и да я употребяват като плацдарм на левия бряг.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР