Белият дом се е опитал да замрази помощта за Украйна

...
Белият дом се е опитал да замрази помощта за Украйна
Коментари Харесай

Белият дом е опитал да замрази помощта за Украйна 90 минути след разговора на Тръмп със Зеленски

Белият дом се е опитал да замрази помощта за Украйна единствено 91 минути откакто през юли президентът Тръмп беседва с президента Владимир Зеленски по телефона, разкрива новоразпространено електронно писмо, представено от Агенция Франс Прес.
Новият имейл е бил получен от Центъра за публичен интегритет след правосъдно предписание по дело за свободата на информацията. Той демонстрира, че висшият чиновник на Белия дом Майк Дъфи се е свързал с висши чиновници на Министерството на защитата за прекъсването на помощта за Украйна малко повече от час и половина, откакто Тръмп е завършил диалога на 25 юли с президента Зеленски. В имейла Дъфи моли Министерството на защитата да „ задържи “ даването на помощ, следвайки проект на администрацията за преразглеждане на средствата.
„ Предвид сензитивния темперамент на поръчката, правя оценка, че запазите тази информация единствено за тези, които би трябвало да я знаят, с цел да изпълнят насоките “, написа в имейла.
В диалога Тръмп изиска украинският водач да проверява политическия му противник, демократът Джо Байдън. Демократите настояват, че това демонстрира, че президентът на Съединени американски щати е употребявал служебното си състояние за персонална политическа полза.
Съдбоносният телефонен диалог е от основно значение по обвиняването за корист с власт, по което на Тръмп беше гласуван импийчмънт в Камарата на представителите.
Служител на американското разузнаване, който е слушал диалога, е уведомил за него управлението на службите, което в последна сметка провокира следствието за импийчмънт, напомня БГНЕС.
Процедурата е във втората си фаза - правосъден развой в Конгреса, който е доминиран от републиканци.  Очаквано,контролираната от демократите Камара на представителите гласоподава " за " импийчмънт на президента Доналд Тръмп по две обвинявания: злоупотреба с власт и възпрепядстване на работата на Конгреса. Още можете да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР