Белият дом съобщи, че са поставили нов рекорд в имунизацията

...
Белият дом съобщи, че са поставили нов рекорд в имунизацията
Коментари Харесай

В САЩ с нов рекорд - поставиха 4 млн. ваксини за ден

Белият дом заяви, че са сложили нов връх в имунизацията против ковид - 4 милиона дози за един ден през уикенда , написа " Гардиън ".

Анди Славит, старши консултант от екипа за битка с ковид към Белия дом, разгласи, че администрацията на Джо Байдън е разкрила още три места за всеобща имунизация с федерално финансиране . Местата са в Южна Каролина, Колорадо и Минесота.

" Тези три нови места ни приближават до задачата на президента ", сподели представителят.

Славит акцентира, че имунизацията продължава да набира скорост, като през уикенда е подложен нов връх от над 4 милиона сложени ваксини за един ден през уикенда.

Близо всеки трети американец и над 40% от пълнолетните американци са получили минимум една доза от ваксина против ковид. Близо всеки четвърти американец е изцяло имунизиран . Но Славит акцентира, че страната би трябвало да остане бдителна, с цел да ограничи разпространяването на вируса.

" Движим се в вярната посока. Най-лошото нещо, което можем да създадем в този момент, е да сбъркаме напредъка за победа ", прикани представителят.

В същото време новите случаи на ковид и признатите в болница не престават да се усилват, предизвести шефът на Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите лекар Рошел Валенски.

Валенски разясни, че приблизително за седемдневен интервал новите случаи са достигнали 64 000 , което съставлява нарастване със 7% от седмица по-рано.

Директорът заяви, че организацията е трансформирала напътствията и твърди, че рискът от предаване на ковид след допиране на повърхности е дребен. Валенски означи, че постоянното разчистване на повърхностите с дезинфектанти и сапун е задоволително за ограничение на риска от предаване на вируса . Тя прикани американците да продължат да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР