Белият дом разпространи видеообръщение, в което президентът Доналд Тръмп обяснява

...
Белият дом разпространи видеообръщение, в което президентът Доналд Тръмп обяснява
Коментари Харесай

Тръмп обясни във видеообръщение решението си да изтегли американските войници от Сирия

Белият дом популяризира видеообръщение, в което президентът Доналд Тръмп изяснява непредвиденото си решение да изтегли войските на Съединени американски щати от Сирия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. "Ние спечелихме против ИДИЛ. Време е нашите военни да се върнат вкъщи ", декларира Тръмп.

Вчера публични американски представители оповестиха, че Тръмп ще изтегли от Сирия всичките 2000 американски бойци, намиращи се там. Това провокира паника и отвращение измежду републиканските законодатели. Служители споделиха, че ръководители на министерството на защитата и военни командири до последния миг са се опитвали да разубедят президента да взима това решение. Изненадващото оповестяване на победа над ИДИЛ е в несъгласие и с оценките на личните му специалисти за ситуацията в Сирия, отбелязва АП.

В обръщението си Тръмп показва какъв брой тежко е да пишеш писма и се обаждаш на околните на починалите в борба. "Сега те всички се връщат, неотложно се връщат ", декларира той.

Висш държавен чиновник съобщи пред кореспонденти, че решението за евакуиране на американските военни се базира на убеждението на Тръмп, че американските бойци в Сирия нямат други задания с изключение на да се бият с "Ислямска страна ", която в този момент държи към 1 % от територията, която владееше, когато бе най-силна.

Видни американски сенатори реагираха с неодобрение на новината. Сенатор Марко Рубио от Флорида сподели, че изтеглянето ще е "голяма неточност " и че кюрдските бойци ще престанат да се бият против "Ислямска страна ", когато им се наложи да се изправят против турски войски, минали границата със Сирия. Това е неприятна концепция, на процедура тя оказва помощ на ИДИЛ, съобщи Рубио и предизвести, че изтеглянето на Съединени американски щати може да провокира по-широк спор в района.

Само преди няколко дни специфичният делегат на Съединени американски щати в антиджихадистката коалиция, Брет Макгърк, сподели, че американските войски ще останат в Сирия, даже откакто ИДИЛ бъде изпъден от бастионите си. А преди две седмици военачалник Джоузеф Дънфорд, ръководител на Съвета на шеф щабовете, сподели, че Съединени американски щати към момента има да свършат доста работа, с цел да обучат локалните сирийски сили по какъв начин да не позволен възобновление на "Ислямска страна " и да стабилизират страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР