Белият дом публикува стенограма на телефонен разговор от април, в

...
Белият дом публикува стенограма на телефонен разговор от април, в
Коментари Харесай

Белият дом публикува стенограмата на телефонен разговор между Тръмп и Зеленски от април

Белият дом разгласява стенограма на телефонен диалог от април, в който президентът Доналд Тръмп поздравява Володимир Зеленски за успеха му на президентските избори в Украйна, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Тръмп неведнъж е заявявал, че демократите желаят детайлности от диалога му със Зеленски от 21 април, само че този диалог в никакъв случай не е бил в центъра на вниманието на следствието по импийчмънт на президента в Камарата на представителите.

В априлския диалог Тръмп кани Зеленски да посети Белия дом и му споделя: "Имаме доста неща за разискване, само че сме с вас до дъно. " В късия диалог не се приказва за Байдън или корупцията, само че Тръмп загатва, че е бил водещ на състезанието "Мис Вселена ", когато той се е състоял в Украйна.

Зеленски: Тръмп не се е опитвал да ме шантажира

Продължилият 16 минути диалог съставлява в действителност замяна на любезности, без разискване на съдържателни въпроси. Тръмп декларира, че успеха на Зеленски е "невероятно достижение ", а Зеленски споделя, че той и екипът му възприемат Тръмп като "забележителен образец ". "Мисля, че ще работите отлично. Имаме доста другари в Украйна, които ви знаят и ви харесват, те чакаха да спечелите ", споделя Тръмп на Зеленски.

Тръмп съобщи, че е жертва на линч, проведен от демократите

Зеленски приема поканата на Тръмп да посети Белия дом и на собствен ред го кани на своята гала по встъпване в служба, само че Тръмп отклонява поканата, обещавайки, че ще бъде представляван от "някой на доста, доста високо равнище ".



Накрая Зеленски споделя на Тръмп, че ще упражнява британския си, с цел да могат двамата да поддържат връзка при персонална среща. Тръмп му благодари и акцентира, че е "много впечатлен " от равнището на британски на Зеленски.

Президентът на Съединени американски щати признава, че той надали би могъл да научи задоволително добре украински, с цел да поддържа връзка със Зеленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР